Czytnik błędów dla amatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Xatuw54
    Classic
    • 2011
    • 9

Zapata, tramwaj pierwszy - bo najmocniejszy :szeroki_usmiech
  • Judykator
    Classic
    • 2010
    • 25

Jestem właścicielem Skody Octavii I - humanistą

Czy istnieje - a podobno tak - jakiś czytnik błędów który ja jako amator mógłbym podłączyć do komputera własnego samochodu i odczytać kod błędu (przydałby się książka kodów w zestawie i żeby nie obsługiwać tego za pomocą latopa) a następnie samodzielnie ten błąd skasować. Chodzi mi w szczególności o błędy "Check engine"

Może ktoś mógłby mi wskazać gdzie takie cudo można kupić ? jakiś link ?

Edit:
    W szczególności jak sprawdziłoby się coś takiego:

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

e tam w dupe z takim gownem. Napisz do kolegi innovy i kup od niego kabel do vcdsa. Latwiejszego i bardziej funkcjonalnego urzadzenia jak dotad nie spotkalem.

Komentarz

• sesik
        RS
        • 2006
        • 2165

Zamieszczone przez Judykator
        (przydałby się książka kodów w zestawie i żeby nie obsługiwać tego za pomocą latopa)
        Zamieszczone przez octaviars1
        e tam w dupe z takim gownem. Napisz do kolegi innovy i kup od niego kabel do vcdsa. Latwiejszego i bardziej funkcjonalnego urzadzenia jak dotad nie spotkalem.
        octaviars1, Kolega chciał coś bez używania laptopa, dodatkowo rozumiem, że korzystałeś z powyższego "gówna" aby rozgłaszać wszem i wobec, że to gówno ? (nie to żebym się czepiał)

Judykator, na aukcji którą podałeś masz możliwość zwrotu w ciągu 10 dni to bierz i przetestuj, tutaj na forum zdecydowana większość osób używa , jak octaviars1 wspomniał, vcds ciut większa kasa ale trzeba do tego mieć laptopa.
        Best ET = 13.666
        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Judykator
          Classic
          • 2010
          • 25

Z tego co widzę to ten program VCDS nie jest darmowy i jest dość drogi:

to przekracza moje możliwości i sensowność takiego zakupu na własne potrzeby.

Skoro maiłbym używać laptopa - w ostateczności to też dałoby się zrobić to może wystarczy taki kabel lub podobny ??

Może komentarz ??

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

sesik, rozgladalem sie ostatnio w temacie skanerow itd i naprawde wszyscy w obeznani w temacie polecali vcdsa i sam moge powiedziec, ze to bardzo latwy i fajny program. Takim skanerem tylko bledy odczytasz i skasujesz a wiadomo, ze za chwile bedzie sie chcialo cos wlaczyc, cos wylaczyc itd. Po co pakowac 100zl w sam skaner jak za 140zl mozna miec urzadzenie, ktore pozwoli na wiele wiecej? Z tym "gownem" faktycznie przesadzilem ale po prostu uwazam, ze na takie wynalazki szkoda pieniedzy.

Judykator, ale nikt nie kaze korzystac z oryginalnego oprogramowania

Komentarz

• Judykator
              Classic
              • 2010
              • 25

Rozumiem, ale ja chcem

Komentarz

• sesik
                RS
                • 2006
                • 2165

Rozumiem, ale ja chcem
                Jak chcesz ori soft to zapomnij o allegro itp

octaviars1 wiem, że vcds jest najlepszy w "rozsądnych" pieniądzach ale nie każdy ma potrzebę włączania jakiś pierdół, szczególnie w O1 gdzie zakres możliwości dłubania jest dość ograniczony.
                Best ET = 13.666
                Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• agrala
                  Rider
                  • 2011
                  • 397

Re: Czytnik błędów dla amatora

Czy istnieje - a podobno tak - jakiś czytnik błędów ...... a następnie samodzielnie ten błąd skasować. Chodzi mi w szczególności o błędy "Check engine"
                  Wez pod uwage ze najpierw usuwa sie usterke a pozniej kasuje bledy ktore pojawily sie z powodu tej usterki .
                  Kasowanie bledow to nie naprawa i nic to nie daje poki nie usuniesz usterki.
                  Nie zawsze w sterowniku bedzie zapisany blad gdy z autem jest problem. Czasami sterownik nie widzi bledu i wtedy trzeba sprawdzac odczytu z czujnikow i wiedziec jakie powinny byc.
                  Diagnostyka to nie taki latwy kawalek chleba jak sie innym wydaje.
                  To ze odczytasz blad nic Ci nie da jezeli go nie potrafisz odpowiednio zinterpretowac.
                  Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                  Emulator czujnika poziomu oleju G266
                  Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

Judykator, chcesz nie być na bakier z prawem za mocno, to ściągnij sobie stary soft np. vag-com 311.2 i kup obd 2 kabelek z allegro za 50 zł podstawowy. Może nie ma to wszystkich możliwości taki sprzęt, ale na pewno dużo więcej niż to pudełko za 100 zł. Ja używam 3.11, i podstawowe bloki odczytuje bez problemu i sprawdza błędy :wink: auto scan spokojnie robi cały

Komentarz

• tryton
                      Elegance
                      • 2008
                      • 935

Zamieszczone przez sew1981
                      chcesz nie być na bakier z prawem za mocno, to ściągnij sobie stary soft np. vag-com 311.2 i kup obd 2 kabelek z allegro za 50 z
                      a kolega wcześniej napisał
                      przydałby się książka kodów w zestawie i żeby nie obsługiwać tego za pomocą latopa

Zrób tak jak ci radzi sesik

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

tryton, nie zauważyłem..sorry :wink:

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Też mam podobny skaner który może użyłem ze dwa razy, trochę bez sensu, od kogo najlepiej ściągnąć vcds, którą wersję i który kabelek do tego? :wink:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• andriu21tg
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 1499

Polecam kabelek od innovy!

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez andriu21tg
                              Polecam kabelek od innovy!
                              Nie idzie sie z nim skontaktować, macie do niego jakiś nr tel?
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...